Huskvarnasviten

Kroatorpet

Säg den huskvarnabo som aldrig druckit en kopp kaffe eller te på Kroatorpet.Hit går Jeanette och Brian för att äta lunch i Lånat silver och krossat glas. Naturligtvis fikar alla andra karaktärer i huskvarnasviten här också om än mellan raderna.

Det som idag kallas för Kroatorpet består av två små torp. Båda hitflyttade och det ena sägs kommit från Bråneryds gård i mitten av 1900-talet. Caféet är inrett i gammal stil och även om det är trångt inomhus så finns det desto mer utrymme utomhus där man sitter bekvämt i de tunga gjutjärnsmöblerna under skuggande parasoller.

Eller varför inte slå dig ner innanför det genomskinliga vindskyddet och njuta av solnedgången över Vättern. Om du önskar kan du till och med få ett glas vin att smutta på. Har du tur kanske du får sällskap av Lollo och Marika. Eller så kan du tjuvlyssna på Therese och Felicia när de utbyter hemligheter. Chansen att träffa på dem är säkert störst en ljummen sommarkväll.

För information om meny och öppettider besök Kroatorpets hemsida. Passa också på att besöka Kruthuset som ligger granne med Kroatorpet.